Conditii de garantie pentru echipamente de lucru, imbracaminte, incaltaminte, genti si accesorii:

I. Conditii generale de acordare a garantiei:

S.C. SMART EXPERT SYSTEMS S.R.L. (denumita in cele ce urmeaza samwise.ro), in calitate de vanzator al produselor de incaltaminte, imbracaminte, genti, asigura garantia produselor achizitionate de dumneavoastra.
Va rugam sa luati la cunostinta dispozitile prezentului Certificat de Garantie si sa pastrati factura de achizitie, pentru eventualele reclamatii privind lipsa de conformitate a produsului. Pentru orice reclamatie, va rugam sa ne trimiteti o sesizare in scris.
Pentru produsele din gama incaltaminte, imbracaminte, genti, comercializate de site-ul www.samwise.ro, gasiti fie pe eticheta interioara a produsului, fie in cutia produsului, informatii si pictograme referitoare la compozitia si instructiunile de curatare si intretinere a produsului. De asemenea, in pagina dedicata produselor, pe www.samwise.ro se gaseste descrierea produselor cu specificatiile aferente.
Consumatorul trebuie sa respecte indicatiile din pictograme sau manualul de utilizare privind mediul de utilizare, modul in care trebuie expoatat produsul, timpul de utilizare, precum si partea de intretinere, curatare.
La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

II. Garantia comerciala:

Unele produse comercializate de samwise.ro beneficiaza dupa caz, de garantie comerciala. Aceasta garantie este oferita de producator sau distribuitor si este asigurata de service-urile autorizate ale acestora.

III. Garantia pentru conformitate:

Fiecare produs comercializat de samwise.ro beneficiaza de garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003.
Garantia pentru lipsa de conformitate nu afecteaza in nici un fel garantia comerciala si, in functie de natura viciului, este asigurata de service-ul samwise.ro sau cele ale partenirilor sai.
Conform Legii 449/2003, fiecare client poate solicita in lipsa conformitatii produsului, repararea, inlocuirea, reducerea corespunzatoare a pretului sau restituirea contravalorii acestuia, dar numai in cazul in care produsul nu poate fi reparat sau inlocuit.
Vanzatorul are la dispozitie 15 zile lucratoare pentru a conformiza produsul (fara cheltuieli suplimentare pentru cumparator), a-l inlocui sau returna contravaloarea sumei platite in momentul vanzarii. Costul returului este suportat de consumator doar in cazul in care se razgandeste in 14 zile de la primirea produselor si doreste sa renunte la contract, conform legislatiei privind contractele la distanta.
Pentru neconformitatile aparute intr-un termen de 6 luni de la achizitia produsului, se considera ca neconformitatea exista la momentul livrarii. Daca lipsa de conformitate apare dupa trecerea celor 6 luni, consumatorul va trebui sa faca dovada ca aceasta lipsa de conformitate a existat la momentul livrarii pentru a putea obtine aducerea produsului la conformitate.

Conformitatea se acorda in cazul in care produsul se afla intr-una dintre urmatoarele conditii in momentul livrarii:
- nu corespunde descrierii facute de vanzator si nu are aceleasi calitati ca si produsul prezentat;
- nu corespunde oricarui scop specific solicitat de consumator;
- nu corespunde scopurilor pentru care este utilizat in mod normal tipul de produs.

Prezumtia ca produsului ii lipseste conformitatea nu se aplica in urmatoarele cazuri:
- daca se dovedeste ca lipsa de conformitate nu a existat la momentul livrarii;
- daca prezumtia este incompatibila cu natura produsului;
- daca prezumtia este incompatibila cu natura lipsei de conformitate, de exemplu folosirea incorecta a produsului sau uzura normala a produsului.

IV. Conditii in care garantia nu se acorda:

Garantia devine inaplicabila si www.samwise.ro nu poate fi facuta raspunzatoare de nici un fel de defect aparut datorita urmatorilor factori:
1. Procesul de curatare/spalare/intretinere nu respecta instructiunile specifice fiecarui produs;
2. Depozitarea sau utilizarea in conditii de umiditate;
3. Decolorarii ca urmare a expunerii la soare sau alte surse puternice de caldura;
4. Deteriorarii;
5. Repararii sau modificarii facute de persoane neautorizate;
6. Defecte cauzate de manipularea incorecta a produselor, precum zgarieturi, lovituri, sparturi, arsuri;
7. Uzurii normale a produsului;
8. Utilizarii in conditii improprii, incorecte, de catre consumator, altele decat cele pentru care produsul a fost proiectat;
9. Deteriorarile produselor, cum ar fi, zgarieturile, petele, rupturile care nu au fost aduse la cunostinta samwise.ro in momentul receptionarii produsului de catre consumator.

In cazul specific al incaltamintei, disconfortul, ranile sau deformarile piciorului si deteriorarea incaltamintei provenite de la purtarea incaltamintei de marime sau forma nepotrivita cu piciorul, precum si utilizarea sau intretinerea incorecta este exclusiv in responsabilitatea consumatorului si anuleaza garantia. Folosirea excesiva, anormala, ingrijirea necorespunzatoare sau lipsa ei, neglijenta, utilizarea necorespunzatoare, duce la pierderea garantiei.
Uzura excesiva a tocurilor datorita tocirii si deteriorarii fetelor sau talpilor, aparute in urma lovirii sau frecarii cu alte materiale, suprafete sau expunerii la soare sau la temperaturi ridicate, nu sunt acoperite de garantie.
Spalarea incaltamintei cu apa sau in masina de spalat, curatarea cu detergenti de rufe sau produse de albire se face pe propriul risc si are ca urmarea pierderea garantiei.
Samwise.ro nu poate fi facuta responsabila pentru defectele aparute ca urmare a contactului cu pavajul, asperitatile terenului si nici cu defectele rezultate din agatarea sau calcarea pe obiecte contondente, metale, pietre, sticla, agatarea in gard, etc.
Incaltamintea care prezinta deteriorari aparute in urma urmatorilor factori contactul cu apa, zapada, solventi, combustibili, smoala, bitumul moale sau alte materiale corozive si nu a fost conceputa pentru specificatiile mentionate mai sus, isi pierde garantia.
Umplerea excesiva a gentilor si depasirea greutatii maxime admise duce la deteriorarea acestora si implicit la pierderea garantiei.
Atentie ! Nu taiati eticheta interioara a produselor ! - lipsa etichetei duce la automat la pierderea garantiei.